Konkurrentanalyse for Google sitt organiske søk

by | Nov 23, 2023 | SEO

Stikkord for artikkelen

  • Viktigheten av Konkurrentanalyse for Google sitt organiske søk: Essensielt for SEO og å rangere høyt på Google.
  • Oppdatering og Sporing: Holder deg informert om konkurrentenes strategier og endringer i søkealgoritmer.
  • Identifisere SEO Muligheter: Gir innsikt i konkurrentenes søkeord, innhold og backlinks.
  • Forbedre Egen Strategi: Hjelper med å unngå konkurrentenes feil og optimere egen strategi.
  • Trinn for Konkurrentanalyse: Inkluderer identifisering av konkurrenter, analyse av deres søkeordstrategi, innhold og backlink-profil.
  • Bruk av Analyseverktøy: Understreker viktigheten av å bruke verktøy som utnytter AI og smart dataanalyse.

Introduksjon

I dagens digitale verden er det viktigere enn noen gang å holde seg oppdatert på hva konkurrentene dine gjør. Dette gjelder spesielt når det kommer til søkemotoroptimalisering (SEO) og å rangere høyt på Google. Å gjennomføre en konkurrentanalyse for Google sitt søk kan gi deg verdifull innsikt i hva dine konkurrenter gjør for å rangere høyt og hvordan du kan forbedre din egen strategi. I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor konkurrentanalyse er viktig for Google-søk og hvordan du kan gjennomføre en effektiv analyse.

Hvorfor er konkurrentanalyse viktig for Google-søk?

Konkurrentsporing for å holde seg oppdatert

En av de viktigste grunnene til å gjennomføre en konkurrentanalyse for Google-søk er å holde seg oppdatert på hva dine konkurrenter gjør. Dette kan gi deg verdifull informasjon om nye strategier, endringer i søkealgoritmer og hva som fungerer for dine konkurrenter. Ved å holde et øye med dine konkurrenter, kan du justere din egen strategi og holde deg konkurransedyktig.

 

Konkurranseanalyse for å identifisere muligheter

En konkurrentanalyse kan også hjelpe deg med å identifisere muligheter for å forbedre din egen SEO-strategi. Ved å se på hva dine konkurrenter gjør, kan du få innsikt i hvilke søkeord de fokuserer på, hvilke typer innhold de publiserer og hvilke backlinks de har. Dette kan hjelpe deg med å identifisere områder der du kan forbedre din egen strategi og få en fordel over dine konkurrenter.

 

Konkurrentintelligens for å forbedre din egen strategi

Ved å gjennomføre en konkurrentanalyse for Google-søk, kan du også få verdifull intelligens om hva som fungerer og ikke fungerer for dine konkurrenter. Dette kan hjelpe deg med å forbedre din egen strategi og unngå å gjøre de samme feilene som dine konkurrenter. Ved å lære av andres suksesser og feil, kan du optimalisere din egen strategi og øke sjansene for å rangere høyt på Google.

Hvordan gjennomføre en effektiv konkurrentanalyse for Google-søk?

For å gjennomføre en effektiv konkurrentanalyse for Google-søk, bør du følge disse trinnene:

Identifiser dine konkurrenter

Det første trinnet i en konkurrentanalyse er å identifisere dine viktigste konkurrenter. Dette kan være selskaper som tilbyr lignende produkter eller tjenester som deg, eller som har en lignende målgruppe. Du kan bruke søkemotorer, sosiale medier og bransjedatabaser for å finne dine konkurrenter.

Analyser deres søkeordstrategi

Neste trinn er å analysere dine konkurrenters søkeordstrategi. Dette innebærer å se på hvilke søkeord de fokuserer på, hvor de rangerer for disse søkeordene og hvilke søkeord de ikke fokuserer på. Dette kan gi deg innsikt i hvilke søkeord du bør fokusere på og hvordan du kan forbedre din egen strategi.

Se på deres innhold

Innhold er en viktig del av SEO-strategien til dine konkurrenter. Se på hvilke typer innhold de publiserer, hvor ofte de publiserer og hvilke temaer de dekker. Dette kan hjelpe deg med å identifisere områder der du kan forbedre din egen innholdsstrategi og tiltrekke deg mer organisk trafikk.

Analyser deres backlink-profil

Backlinks er en viktig del av SEO og kan ha stor innvirkning på din rangering på Google. Se på hvilke nettsteder som lenker til dine konkurrenter og hvilken kvalitet disse lenkene har. Dette kan gi deg innsikt i hvilke nettsteder du bør prøve å få backlinks fra og hvordan du kan forbedre din egen backlink-strategi.

Bruk konkurrentanalyseverktøy

Det finnes en rekke verktøy som kan hjelpe deg med å gjennomføre en konkurrentanalyse for Google-søk. Disse verktøyene kan gi deg innsikt i dine konkurrenters søkeord, innhold og backlink-strategi, og hjelpe deg med å identifisere muligheter for å forbedre din egen strategi. Noen populære verktøy inkluderer SEMrush, Ahrefs og Moz.

Eksempler på effektive konkurrentanalyser

 

Airbnb vs. Hotels.com

A digital marketing analysis concept image showcasing a competition between Airbnb.com and Hotels.com. The image features two large, prominent monitorAirbnb og Hotels.com er to av de største aktørene innenfor overnattingstjenester. Ved å gjennomføre en konkurrentanalyse for disse to selskapene, kan man få innsikt i hvordan de forskjellige selskapene markedsfører seg og hvilke strategier de bruker for å rangere høyt på Google.

En analyse av søkeordstrategien til disse to selskapene viser at Airbnb fokuserer på søkeord som “feriebolig” og “leiebolig”, mens Hotels.com fokuserer på søkeord som “hotell” og “overnatting”. Dette kan gi innsikt i hvordan de to selskapene posisjonerer seg forskjellig og hvilke søkeord de mener er viktigst for deres målgruppe. Man ser også ved å analysere hvilke søkeord de rangerer på i det norske Google søket at de fokuserer på ulike søkeord og at forskjellen mellom de 2 er markant i antall søkeord de rangerer på:

keyword gap airbnb.com vs hotels.com

En analyse av backlink-profilen til disse to selskapene viser at Airbnb har en mye større andel av backlinks fra høykvalitets nettsteder enn Hotels.com. Dette kan gi innsikt i hvordan Airbnb har lykkes med å få backlinks fra autoritative nettsteder og hvordan dette har bidratt til deres høye rangering på Google.

backlink gap airbnb.com vs hotels.com

Hvem er ansvarlig for konkurrentanalyse?

Konkurrentanalyse bør være en del av din overordnede SEO-strategi og bør derfor være et samarbeid mellom ulike avdelinger i selskapet. Dette kan inkludere markedsføring, salg, produktutvikling og SEO-teamet. Det er viktig å ha en dedikert person eller team som er ansvarlig for å gjennomføre konkurrentanalyser og følge opp med tiltak basert på innsikten som er samlet inn.

 

Oppsummering

En konkurrentanalyse for Google-søk er en viktig del av din SEO-strategi og kan gi deg verdifull innsikt i hva dine konkurrenter gjør for å rangere høyt på Google. Ved å følge trinnene som er beskrevet i denne artikkelen og bruke konkurrentanalyseverktøy, kan du få innsikt i hva som fungerer og ikke fungerer for dine konkurrenter og hvordan du kan forbedre din egen strategi. Ved å gjennomføre regelmessige konkurrentanalyser, kan du holde deg oppdatert på hva dine konkurrenter gjør og sikre at du forblir konkurransedyktig på Google-søk. <p>Du kan bestille en grundig <a href=”URL-til-Markedsdata.no-sin-side”>konkurrentanalyse</a> for Google sitt søk hos Markedsdata.no.</p>

Bestill Konkurrent Analyse

Vil du ligge et skritt foran konkurrentene? Bestill vår konkurrent analyse og finn ut hvilke nøkkelord som genererer flest leads for konkurrentene dine med våre bransjeledende AI-verktøy. Avdekk potensielle muligheter!

Relaterte Artikler

Konkurrentanalyse Modeller

I en verden hvor markedene er mer sammenkoblet og konkurransen stadig intensiveres, står bedrifter overfor den krevende oppgaven å ikke bare forstå, men også å forutse og tilpasse seg dynamikken i deres industri. Midt i dette landskapet står konkurrentanalyse som en nøkkelstein for enhver suksessfull forretningsstrategi.

read more